tirsdag 31. juli 2012

Jeg skal gjøre deg så lykkelig

Av Anne B. Ragde.

For oss som elsket Neshov-bøkene og tv-serien om dem er det ingen stor overraskelse at denne også faller i smak - menneskeskildringene i byen her er like gode som menneskeskildringene på bygda var da.

Livet i ei blokk - man bor tett sammen uten å ha valgt det selv. Kvinnene gjør husarbeid og mennene drar ut fra morgen til ettermiddag, til butikker, fabrikker og andre oppdrag, mens barna har lange ettermiddager hjemme til å leke i trappeoppgangen, være venner med den rare jenta i naboleiligheta - selv om ingen på skolen må få vite det, og snike på naboene.

I boka veksler perspektivet mellom beboerne i blokka, så vi får innblikk i tankene til alle - og dermed blir mer kjent med situasjonen til hvert enkelt menneske. Jeg liker hvordan jeg først misliker en person på grunn av sladderet, for så å få innblikk i hvordan de har det, og så snu totalt fordi jeg kjenner meg så godt igjen.

Innblikk i Norge 1965, innblikk i menneskepsykologi og ulike personlighetstyper, en spennende historie og et oppgjør med noen fordommer - les denne!


1 kommentar:

Karete sa...

Dette er en bok jeg likte utrolig godt. Kanskje fordi jeg syntes den ikke var spesielt typisk Ragde? Jeg kan nemlig ikke fordra "Neshov-bøkene". Kankje bor det en liten kikker i meg? Jeg syntes hvert fall det var veldig spennende å følge alle menneskene i blokka :) Helt enig med deg, les denne boka!