lørdag 31. desember 2011

Ekstremt høyt & utrolig nært

Av Jonathan Safran Foer.

Denne slo meg i magen, tok pusten fra meg og klemte meg inn i et hjørne. Den er så fin!

Oscar har mistet faren sin i angrepene mot New York 11.september, og vi følger ham gjennom sorg, smerte og forsøk på å håndtere en hverdag uten pappa.

Parallellhistorien følger Oscars besteforeldre, en rømning fra krig i Europa og hvordan kjærlighet er mulig når det er så mye sorg i verden. Personlig foretrekker jeg kapitlene om Oscar, språket er bedre, historien har mer driv og jeg har er medfølelse med ham. Når det er sagt, er de to historiene med på å utfylle hverandre og forfatterens språklige presisjon i det han skifter perspektiv er imponerende.

Å avslutte 2011 med ei så nydelig bok gjør at det er lett å gå inn i det neste året med forhåpning om mange gode leseopplevelser også i 2012.


3 kommentarer:

Tor Johnsen sa...

Hei nye twitterkompis:
Kan denne boken ligge innenfor ditt interessefelt?
http://tor1johnsen.wordpress.com/2011/12/28/boken-blinde-pletter-av-lege-henrik-isager/

Borghild sa...

Hei! Hyggelig med kommentar på bloggen, og takk for tips, men det ser ikke helt ut som min type bok. Lærte en gang dette mottoet: Livet er for kort til å lese uinteressante bøker - og det holder jeg meg litt til:) Kom gjerne med andre anbefalinger!

anne karlsen benum sa...

Denne har jeg bare lest på engelsk: "Extremely Loud and Incredibly Close"

Mange ganger! Jeg kjøpte den på en flyplass og hadde lest den ut før reisen var slutt. Den har jo fått litt blandet kritikk, men jeg elsker den!

Har du lest "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" av Mark Haddon? Det er en lettlest, liten bok som har noe av den samme tonen synes jeg.

Nå koser jeg med med Jonathan Franzens bøker.