onsdag 28. oktober 2009

Øya

Av Victoria Hislop.

Jeg slukte den. Lå oppe litt lenger enn jeg egentlig var i stand til for å lese bare litt til. Den var fin, underholdende og herlig - men samtidig så veldig, veldig enkel. Ingen litterær høydare altså, men absolutt passende underholdningslektyre!

Øya handler om ei jente som reiser til Kreta for å finne stedet der mora hennes vokste opp - og som da får høre hele historien om tre generasjoner av forfedrene sine. Det er denne historien som utgjør hoveddelen av boka, en historie om sterke familiebånd, kjærlighet, sykdom og et samfunn som gjennom hundre år har endret seg mange ganger.

En av tingene jeg likte minst med denne boka, var språket - det er noe typisk med en del utenlandsk litteratur, stilen blir litt feil når det blir oversatt til norsk.

Det jeg likte best var at selve historien - fortellinga - var spennende, fin og engasjerende!

Lesverdig, men mer underholdende enn tankestimulerende.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei,

jeg kom tilfeldigvis over bloggen din. Nå har jeg lest alle innleggene og ville bare si at du må fortsette å skrive! Setter pris på at anmeldelsene er relativt korte, ærlige og ofte ikke-konkluderende.

Mvh Martin fra Oslo

Borghild sa...

Takk for koselig tilbakemelding, nå ble jeg glad!! Fantastisk at du liker bloggen, gi meg gjerne tips om bøker du tror jeg vil like:)