lørdag 17. oktober 2009

Knølhølet

Av Mikael Niemi.

Hvis det som skal til for å få deg til å lese Science Fiction er Mikael Niemi, så får man vel gi deg det da... (sitat storebror som kom med bok til den leseglade, sciencefictionskeptiske søstra si).

Og, ja, det var visst det som skulle til! For dette var MORSOMT! Og spennende, og på sin egne, sprø sciencefictionaktige måte veldig mulig å leve seg inn i. Jeg trodde virkelig på at gamle utrangerte romskip var blitt vanlige kjøretøy for middelklassen. Jeg trodde også på alle de utrolige livsformene som angivelig skulle finnes i paralelle universer og på fjerne planeter.

Boka legger ikke sjul på at den er ei bok. Med det mener jeg at den kommuniserer flere ganger direkte med leseren, noe som ofte må utøves med forsiktighet - men jeg syns det funka veldig bra i denne boka. Hele kapitler som er digresjoner for å overbevise leseren om sannhetsgehaltet i de absurde situasjonene i boka - og små linjer der vi skjønner at dette er skrevet for deg, for en leser.

"Verdensrommet er altså stygt og oppfører seg dårlig. Men det gjelder bare til vanlig. De blir mye, mye verre når verdensrommet er beruset."

Ingen kommentarer: