onsdag 3. juni 2009

Unfun. Skandinavisk misantropi 3.

Av Abo Rasul. 

Vulgært? 
"Det blir klart at Slaktus vil spille ut hele pornovifta; han tvinger fingrene som har vært i ræva inn i munnen min slik at de blir våte - ræva må i kjefften, dama må bite, eller slikke, seg selv i halen, hekken, fordøyelsessystemet må slå ring..." 

Sært? 
"Han var blekere enn liket i armene mine, ansiktet hans var pløsete av tårer, øynene hovne. Litt pysete til lege å være, tenkte jeg."

Vet ikke helt hva jeg skal si, det er noen år siden jeg leste de to første bøkene i skandinavisk misantropi-trilogien, og jeg liker de nok. På et eller annet nivå. 

Man må lese seg litt forbi og overse noe av det groveste og mest vulgære. Man må prøve å ikke tenke på hvor klin kokos maniac gal forfatteren må være. Og så må man tenke på hva han prøver å si. (Nå skal ikke jeg påberope meg noen stor kunnskap om litterær analyse eller litteraturteori - så alt jeg sier bør kanskje tas med en klype salt?) 

Men jeg syns hvertfall misantropien beskrives på en god måte - og at det sier noe om den verden vi lever i at det trengs noe så grovt som dette for å sjokkere og utfordre oss. 

Vil anbefale hele serien til deg som ikke lar deg skremme av ganske sterke og tydelige beskrivelser av voldtekt, sex og vold. 


1 kommentar:

Pita sa...

Ha, ha... "jeg liker det nok. På et eller annet nivå", ikke akkurat den mest overstrømmende anmeldelsen jeg har lest:)

Tror Rasul/Faldbakkens bøker er langt nede på leselista mi, selv om de er på lista over "ting jeg sikkert burde ha lest"