fredag 15. juni 2012

Naken i hijab

Av Gunn Marit Nisja.

Hvis man lurer seg selv til å tro at dette er en sånn "historie fra virkeligheten", er det lettere å akseptere at språket er ganske kjedelig. Fortellingen i seg selv har likevel en sånn driv og spenningskurve at jeg ivrig leste videre, videre, videre.

Naken i hijab handler om ei norsk jente som forelsker seg i en egyptisk mann når hun er på ferie - en forelskelse som ender i ekteskap og at hun flytter til Egypt for å være sammen med ham. Er dette et riktig valg? Kommer fordommene til å bli satt på prøve, eller har alle i Norge rett?

"Jeg klarte ikke å la være å beundre ansiktet hans, de lange yenvippene som enhver jente kunne misunne han, og leppene som så så myke ut. Temperamentsfull var han riktignok, men det at han viste hvordan han hadde det på innsiden, var ikke bare en negativ egenskap. Han var så full av følelser, så ekte, helt annerledes enn gutter jeg hadde møtt tidligere."

Jeg kan ikke annet enn å anbefale denne, men da som lett ferielektyre med fokus på innhold, story og framdrift - ikke på formuleringer og språk som slår deg i magen.

Ingen kommentarer: