tirsdag 14. oktober 2008

(Nesten) alt du trenger å vite om norsk. 52 om språk

Av Helene Uri (red.)

(Jeg elsker Helene Uri, man kan nesten si at hun var min inngangsbillett til språkets fantastiske verden (men som en god generativist og Chomsky-fan, så vet jeg jo veldig godt at språket hadde jeg lenge lenge før den tid...). da jeg fant Anna på fredag på biblioteket, og fikk innblikk i språkvitenskapen ble det sådd et frø i meg, og jeg har vært hekta på språk siden! )

Denne boka er en populærvitenskapelig innføring i masse masse morsom info om språk. Vi får vite favorittordet til Are Kalvø, Sylfest Lomheim og Christine Koht (og en hel rekke andre). Boka inneholder alt fra forskningsinnlegg fra diverse språkvitere av ulike slag, til intervjuer med Eva Joly og Roy Jacobsen. 

Det er sjelden jeg leser poulærvitenskap med en sånn iver som det jeg opplevde med denne! Veldig veldig veldig bra! Jeg lærte noe nytt, fikk tilfredsstilt noen av mine behov for å se det jeg allerede vet på trykk, og generelt sett utrolig mange kreative, nye og spennende tilnærminger til temaet språk! 

Les den, kos deg (og bruk den i undervisningen din??)

den siste kommentaren om å bruke boka i undervisningen skyldes at jeg mistenker denne bloggen for å ha to lesere: pita og a banan - og begge jobber som kjent som norsklærere.... hvis bloggen skulle ha flere lesere - legg gjerne inn en liten kommentar/hilsen...) 

3 kommentarer:

Pita sa...

Du må jo anse det som positivt at begge leserne dine er litteraturvitere:)

a banan sa...

:)
underskriver den, pita!

Og ja, jeg skal ta en kikk på denne boka.

Marthe-Julie sa...

Jeg kjenner hun ene som har skrevet i den...