onsdag 15. oktober 2008

Klasseturen

Av Emmanuel Carrère. 

Jeg begynte i går kveld. Jeg måtte avslutte i går kveld. Jeg har altså ikke sovet så mye i natt, men det var verdt det! LES DEN!!! 

Boka handler om Nicolas, en liten, engstelig og ensom gutt. Klassen hans skal på klassetur til et skisenter i alpene, oog faren kjører ham dit fordi han ikke vil at sønnen skal kjøre med bussen sammen med de andre. I bilen på veien til skisenteret blir vi godt kjent med Nicolas gjennom innblikk i fantasiene hans. Han lever i en slags drømmeverden preget av skrekkfantastier og nervøsitet. 

Når Nicolas har vært noen dager på skisenteret, dukker politiet opp... De leter etter en gutt som har forsvunnet fra en landsby i nærheten. Da begynner det å skje ting rundt Nicolas. 

Språket i boka er også helt nydelig (noe jeg sjelden syns om oversatte bøker). 

Spenning, psykologi, innsikt, tragedie, vennskap, beundring, ungdomstid. Det er bare noen av stikkordene som sier noe om denne boka. UTROLIG BRA!!! 


2 kommentarer:

Åshild sa...

Det at du leste hele boka på èn og samme dag, sier jo sitt..:) Takk for fin bokblogg, Heidi! Mamma bruker og spørre meg om bokanbefalinger, fra nå av skal jeg bare sende henne hit, har jeg funnet ut;)

Åshild sa...

shais.. og/å-feil i kommentaren:O