Av Ida Jackson, på internett også kjent som Virrvarr.
Dette er et festskrift til internettet, en feiring av mulighetene, en innføring i de etiske dilemmaene og en guide til å forstå.
I forordet står det at boka forandret seg underveis fra en håndbok til en reiseskildring, en fortelling om internettkulturens utvikling, med fokus på den norske biten av internettet (det legges spesielt vekt på at det er "den norske delen", ikke "internettet i Norge", det er med andre ord språket som setter grensene på internettet.
Jeg har fulgt Virrvarr.net lenge, og visste derfor i stor grad hva jeg gikk til. Jackson skriver godt, det er det ingen tvil om. Den ønskede mottakeren, såvidt jeg kan fortså, er egentlig de som ikke blogger - de som er litt negative til dette store skumle internettet - de som trenger å overbevises. I praksis er jeg likevel redd for at den blir mest lest av menigheten - oss som allerede blogger, bruker facebook aktivt og leser mer enn én blogg om dagen.
Jeg lærte noe nytt fra denne boka, jeg fikk tenkt mye gjennom egen blogging og eget internettbruk, det bør du også ta deg tid til å gjøre. Den gjør seg uansett godt i bokhylla etterpå!
1 kommentar:
Har endelig lest boka jeg og, og er enig i at det er en nyttig bok. Må innrømme at jeg var skeptisk da en blogger av Ida Jacksons format ga ut en bok med tittelen: Sosiale medier, hvordan ta over verden uten å gå ut av huset.
Derfor ble jeg gledelig overrasket. Synes boken er velskrevet, innholdsrik og med drøfting av viktige begrep som digital dannelse.
En god bok for innføring i sosiale medier generelt og blogg spesielt. Kan anbefales OGSÅ for lesere som ikke har som mål å ta over verden, men bare få en bedre forståelse av hvordan sosiale medier egentlig fungerer, og eventuelt tips om blogger som er verd å følge med på.
Legg inn en kommentar